2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 13:32
No menu items!

Poliţistul beat la volan, care a ucis un copil şi a răniti alţi cinci, a fost arestat

spot_img

Foto: libertatea.ro

Agentul de poliţie care, joi seara, în comuna mehedinţeană Gruia, a lovit cu maşina un gurp de şase copii, dintre care unul a murit pe loc şi alţi cinci au fost grav răniţi, a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Poliţistul avea o alcoolemie de 1,6 la mie,  de două ori mai mult decît limita admisă.

„Poliţistul este cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice”, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt IPJ Mehedinţi. Agentul este fostul şef de post al comunei Gruia, unde a lovit grupul de copii. El a fost schimbat din funcţie, în 2011, tot pentru că a fost prins băut la volanul maşinii de poliţie. Atunci a fost cercetat penal şi s-a dispus neînceperea urmăririi penale. Acum a omorât un copil şi a rănit grav alţi cinci.

Un alt copil este în comă

„Dintre cei trei copii care sunt acum la Terapie Intensivă, unul este într-o stare mai critică, fiind în comă de gradul II. El este intubat în momentul de faţă”, a spus Doina Boruga, director al Spitalului Judeţean Mehedinţi.

Poliţistul vinovat de accident a scăpat cu greu de furia familiilor copiilor accidentaţi, fiind salvat de intervenţia luptătorilor de la de la trupele speciale.

„Vroia să fugă. Copiii erau sub maşină şi el împingea tot ca să plece de acolo, în timp ce lumea striga să se oprească şi să se dea jos”, şi-a amintit mătuşa unui copil.

Ştefan Tănăsescu