10.8 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 9:36

Poliţist arestat după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 1.000 de lei mită

spot_img

mita

Un poliţist din Piteşti a fost arestat preventiv pentru luare de mită, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 1.000 de lei de la denunţător pentru a nu întocmi actele de constatare a unei infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Potrivit anchetatorilor, poliţistul, care are gradul de agent principal, este acuzat că a primit 1.000 de lei pentru a nu întocmi actele de constatare a unei infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Flagrantul a fost organizat de Serviciul Judeţean Argeş al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), în urma unui denunţ formulat de către şoferul unui autoturism, care îl acuza pe poliţist că i-a cerut mită după ce a prins-o pe soţia sa în trafic, la volanul unei maşini cu numere de înmatriculare provizorii expirate.

“S-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante, ocazie cu care asupra poliţistului s-a găsit suma de 1.000 de lei primită de la denunţător”, precizează comunicatul DGA.

Agentul de la Secţia 2 de Polţie Piteşti, Ionuţ Duţă, de 35 de ani, a fost iniţial reţinut pentru 24 de ore, apoi prezentat Tribunalului Argeş, care a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 29 de zile.

Între timp, agentul şi-a înaintat demisia din Poliţie, în prezent fiind în arestul Poliţiei Argeş.

Lucian Mera