11 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 2:02

Poliţia Română, pe urmele lui Valeriu Gumă. Deputatul moldovean ar putea fi dat în urmărire internaţională

spot_img

Poliția Română pe urmele lui Valeriu Gumă
foto:tribuna.md

Deputatul moldovean Valeriu Gumă, condamnat definitiv de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, este de negăsit. Potrivit unor surse din poliţie, oamenii legii se pregătesc să-l înscrie pe lista infractorilor urmăriți internaţional.

Pe 17 aprilie 2013, magistraţii Curţii Supreme l-au condamnat pe Valeriu Gumă la patru ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie. Deşi decizia este definitivă şi executorie, deputatul moldovean este de negăsit. Poliţiştii l-au căutat la mai multe adrese din Capitală, dar şi din judeţul Bacău. Totul s-a dovedit a fi în zadar aşa că, pe 22 aprilie, Valeriu Gumă a fost dat în urmărire naţională. Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru Sursa Zilei că poliţiştii au înaintat o cerere prin care Valeriu Gumă să fie trecut pe lista Interpol.

Deputatul moldovean a fost trimis în judecată în iulie 2008, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Potrivit anchetatorilor, Valeriu Gumă, cu ajutorul surorii sale, a încercat să-l mituiască pe directorul general al Direcţiei Juridice din cadrul Autorității pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Totul s-a petrecut în septembrie 2006, în perioada în care Gumă era acţionar majoritar al firmei buzoiene Gerom SA. Banii, 20.000 de dolari care trebuiau să ajungă la directorul din cadrul AVAS, i-ar fi fost plasaţi lui Alexandru Mândruţ, consilier în cadrul instituţiei.

Gabriela Ghitcuță