3.7 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 22:13
No menu items!

Poliţia nord-irlandeză a salvat 20 de români într-o operaţiune împotriva traficului de fiinţe umane

spot_img

14 bărbaţi şi şase femei cu vârste cuprinse între 20 şi 48 de ani au fost salvaţi de către poliţie în cursul ultimelor cinci zile

 irishtimes.com

 

Poliţia nord-irlandeză a anunţat marţi că a salvat 20 de potenţiale victime ale traficului de fiinţe umane în cursul unei anchete legate de impunerea muncii forţate în sectorul agroalimentar, informează AFP.

În total, 20 de români – 14 bărbaţi şi şase femei cu vârste cuprinse între 20 şi 48 de ani – au fost salvaţi de către poliţie în cursul ultimelor cinci zile, în două locuri din comitatul Armagh.

Trei suspecţi, cu vârste de 23, 27 şi 31 de ani, au fost arestaţi. Ei sunt suspectaţi de “trafic de fiinţe umane, impunerea muncii forţate, ţinere în sclavie şi spălare de bani”, a anunţat poliţia nord-irlandeză.

“Această operaţiune complexă, care a evoluat rapid, ar putea dura încă ceva timp”, a declarat inspectorul Todd Clements, specializat în lupta împotriva crimei organizate, asigurând în același timp că “cele 20 de persoane pe care le-am identificat ca potenţiale victime ale traficului de fiinţe umane pentru exploatarea prin muncă se află în locuri sigure”.

C.A.