9.3 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 10:31

Poliţiştii care lucrează în weekend şi de sărbători ar putea primi spor de 100% pentru munca depusă

spot_img

Poliţiştii care lucrează în weekend şi de sărbători ar putea primi spor de 100% pentru munca depusă

Ministrul afacerilor interne, Radu Stroe, şi liderii sindicatelor reprezentative din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) au semnat, miercuri, acordul colectiv de muncă. Odată cu acest acord, oamenii legii ar putea primi un spor de 100 % din salariul de bază pentru turele lucrate în zilele de sâmbătă și duminică şi de sărbătorile legale.

Potrivit documentului încheiat miercuri între reprezentanţii MAI şi sindicate, în termen de 60 de zile, trebuie elaborat un proiect de ordonanţă de urgenţă care să reglementeze sporurile pentru munca depusă în weekend şi de sărbători.

Într-un comunicat remis miercuri după amiază, reprezentanţii  Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor “Pro Lex” susţin că acordul semnat cu MAI reglementează şi aspecte care vizează banii necesari pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, siguranţa şi sănătatea poliţiştilor în timpul orelor de program, perfecţionarea personală şi răspunderea pentru daune aduse autoturismului de serviciu.

Acordul “parafat” de MAI şi de sindicate este valabil pentru următorii doi ani şi poate fi prelungit o singură dată cu încă 12 luni.

Gabriela Ghitcuță