5.4 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 23:48
No menu items!

Pocora (PNL): Nu susţinem niciun fel de “derogare cu dedicaţie” în alte legi pentru Roşia Montană

spot_img

Pocora Cristina_PNL

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că parlamentarii liberali nu vor susţine niciun fel de derogări, introduse în alte legi aflate în Parlament, care să favorizeze proiectul Roşia Montană, cum ar fi cele propuse în cazul Codului silvic.

Cristina Pocora a fost întrebată dacă parlamentarii PNL vor susţine amendamentele propuse la Codul silvic şi adoptate în unanimitate de Comisia de administraţie din Senat, texte care sunt aproape identice cu cele din proiectul Guvernului privind exploatarea de la Roşia Montană.

PNL nu susţine şi nu votează proiectul de lege în forma trimisă de Guvern către Parlament, iar unul dintre argumentele împotriva acestei legi este faptul că ea institutie o serie de derogări de la legile din România în favoarea unei firme. Cu acest lucru nu putem şi nu suntem de acord. Dacă aceste derogări sunt scoase din proiectul de lege şi introduse sub formă de amendamente la legile de bază problema rămâne şi de asemenea PNL este consecvent şi nu susţine astfel de amendamente. 

Cristina Pocora

purtător de cuvânt PNL

Pocora a menţionat că nu este nevoie de legi speciale şi de derogări în cazul exploatărilor miniere precum Roşia Montană, motiv pentru care Comisia specială privind Roşia Montană va trebui să respingă proiectul Guvernului.

“Parlamentarii să nu voteze amendamentele care instituie derogări cu dedicaţie nici în Legea minelor, nici în Codul silvic, nici în alte legi. Cel mai potrivit este ca în Parlament să stabilim un cadru general valabil pentru exploatările miniere din România, iar în acest cadru Guvernul să poarte negocierile”, a mai afirmat Pocora.

Ea a mai susţinut că proiectul de modificare a Legii minelor aflat în Senat “este cea mai potrivită platformă de dezbatere şi amendare”, act normativ care trebuie să reprezinte cadrul general pentru exploatarea minieră.

Comisia de administraţie din Senat a aprobat o serie de amendamente la Codul Silvic, fiind propuse introducerea unor prevederi derogatorii pentru exploatările miniere identice cu cele din proiectul Guvernului privind Roşia Montană, urmând să fie modificate şi alte legi în acelaşi sens.

Andrei Tudor