3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 8:28
No menu items!

Poșta Română: Toate partidele pot distribui materiale electorale prin contract. Acestea răspund pentru conținutul textelor

spot_img

Compania subliniază că partidele sunt responsabile de conținutul materialelor distribuite

 Posta-Romana-oficiu

Compania Națională Poșta Română SA a transmis că distribuirea materialelor electorale se poate face pe bază de contract cu orice actor politic din România și se poate face doar în timpul campaniei electorale.

Poziția companiei vine ca o reacție la acuzațiile din presă și din mediile sociale potrivit cărora ar fi implicată politic prin faptul că distribuie materiale electorale pentru PSD.

Comunicatul integral:

”În urma informaţiilor eronate transmise de o parte a mass-media, legat de distribuirea de flyere electorale de către Poşta Română pentru unul dintre partidele aflate în competiţia electorală, revenim cu următoarele precizări:

Postmesager Plus este un serviciu din portofoliul Poştei Române, care constă în distribuirea de trimiteri către anumite segmente de clienţi, trimiteri cu greutatea maximă de 50g, inclusiv, de tipul: ziare, cataloage, pliante, broşuri sau alte materiale publicitare, precum şi de publicitate electorală sau marketing politic. Distribuirea de către Poşta Română a trimiterilor Postmesager Plus, constând în materiale publicitare cu caracter electoral sau de marketing politic, se realizează doar pe perioada derulării campaniei electorale.

Derularea serviciilor de publicitate neadresată/semiadresată se realizează prin intermediul factorilor poştali, fie prin depunere la cutia poştală, fie prin înmânarea acestora segmentului ales de client, în funcţie de cererea acestuia. Toţi solicitanţii, persoane fizice sau juridice, pot accesa pe bază contractuală serviciile de publicitate neadresată/semiadresată (Postmesager, Postmesager Plus, Postghişeu şi Postcatalog) la tarifele afişate în oficiile poştale sau pe site-ul Poştei Române şi pot beneficia de reduceri tarifare pentru îndeplinirea condiţiilor de volum specificate în contract.

În ceea ce priveşte conţinutul de text şi imaginea trimiterii, întreaga răspundere revine beneficiarului. Pentru campania electorală privind alegerile prezidenţiale 2014, Poşta Română a primit solicitări similare – cărora le-a dat deja sau le va da curs în zilele următoare – din partea următorilor candidaţi:

  • Monica Macovei – solicitare la nivelul administraţiei centrale, dar şi la nivel local
  • Elena Udrea (PMP)
  • Călin Popescu Tăriceanu – solicitare la nivel local

Poşta Română a încheiat astfel de contracte în toate campaniile electorale anterioare, cu majoritatea formaţiunilor politice implicate. În campaniile electorale din 2012 şi 2013, Poşta Română a încheiat contracte  Postemesager Plus cu următoarele partide/alianţe, fie la nivel central, fie local: USL, PP-DD, PSD Organizatia Arad, USL Brăila, PP-DD-Buzău, PNL Roman, PDL Alba, USL Alba, USL-PNL Sibiu pentru Mircea Cazan, PP-DD Braila colegiu senat nr.1, USL Bucureşti, Deputat Petru Călian, PDL Tulcea, USL Bistriţa Năsăud, USL Braşov, USL Arad, PP-DD, PDL Dâmboviţa, PDL Iaşi, USL Giurgiu, USL Buzău, PDL Suceava, USL Dâmboviţa, USL Dâmboviţa pentru Sorin Roşca Stănescu, PRM Mureş, PDL Tulcea, USL Bucureşti pentru Ana Birchall, USL Bucureşti pentru Victor Cristea, Deputat Aurel Vlădoiu, PP-DD Bacău, Uniunea Democratică a Maghiarilor din România, PDL Tulcea, PDL Timiş, PP-DD Sibiu, PDL Braşov.”

 S.Z.