1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 3:25
No menu items!

Poșta Română a deschis la Cluj primul birou teritorial al filialei de asigurări

spot_img

În primii trei ani, sunt programate investiții de 6 mil. lei în activitatea de asigurări

Posta-Romana-oficiu

Compania Naţională Poşta Romană a inaugurat joi primul birou teritorial de asigurări, la ClujNapoca, și a transmis că are drept scop să devină cel mai mare intermediar de poliţe din România, potrivit unui comunicat de presă.

La Oficiul Poştal Cluj Napoca 1, clienţii operatorului naţional de servicii poştale vor putea să încheie poliţe generale de tip RCA, asigurări obligatorii şi facultative pentru locuinţe, răspunderi civile profesionale, asigurări de călătorie şi de sănătate.

Biroul de asigurări din cadrul Oficiului Poştal Cluj Napoca 1 este a treia locaţie în care brokerul Poştei Române emite poliţe non-life, după ghişeul poştal Dacia şi Oficiul Poştal 39, ambele din Capitală.

Deschiderea acestui birou teritorial are loc la o săptămână după lansarea companiei Poșta Română Broker de Asigurare SRL.

Alexandru Petrescu, directorul general al Poştei Române, a declarat că societatea este ”dedicată” strategiei de implementare cât mai rapidă a brokerului propriu de asigurare pe piaţă.

”La numai câteva zile de la lansarea Poşta Română Broker de Asigurare suntem optimişti că operatorul naţional de servicii poştale va reuşi să-şi atingă scopul: acela de a deveni cel mai mare intermediar de poliţe din România. Concomitent cu această strategie, vrem să orientăm o bună parte din profitul pe care începem să-l generăm, în investiţii. Mă refer, în special, la investiţii care să îmbunătăţească atât condiţiile de muncă ale angajaţilor, cât şi serviciile oferite clienţilor. Vrem ca sediile Poştei Române să arate ca unele de secolul XXI, nu ca unele rămase în perioada interbelică. (…) Pentru asta trebuie să asigurăm un flux continuu de capital care să intre în companie”, a spus Petrescu.

În primele două zile, la cele două birouri de asigurări deschise, Poşta Română Broker de Asigurare a încheiat opt poliţe, în valoare totală de 1.800 de lei.

Până în acest moment, firma are contracte cu unsprezece companii de asigurări din România: Asirom VIG, Astra, Omniasig VIG, Generali, City Insurance, Euroins, Uniqua, Gothaer, Certasig, Carpatica şi Allianz Ţiriac.

Compania a anunțat că va continua să lanseze puncte de intermediere şi în alte reşedinţe de judeţ, iar ținta o reprezintă cele 12 milioane de oameni care intră, lună de lună, în oficiile Poştei.

Poşta Română Broker de Asigurare ia în calcul, în primii trei ani de activitate, investiţii de 6 milioane de lei, prognozând recuperarea integrală a investiţiei în al treilea an de activitate.