2.3 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022 - 10:51
No menu items!

Poşta Română va distribui paşapoartele către populaţie

spot_img

Compania încearcă să-și extindă liniile de business

posta flota

Poşta Română începe din aprilie să distribuie paşapoartele către persoane fizice, în urma câştigării unui contract cu o valoare estimată de 495.000 de lei.

Contractul prevede expedierea, la domiciliu, a până la 45.000 de documente de călătorie, pe durata a doi ani.

Poşta Română a participat, la începutul lunii februarie a acestui an, la procedura de cerere de oferte organizată de Direcţia Generală de Paşapoarte. Acţiunea a avut ca obiect achiziţionarea de servicii de curierat, în baza HG 1087/2013, pentru distribuirea paşapoartelor către persoane fizice. Modalitatea de desfăşurare a procedurii a fost online.

Competitorii au fost Fan Courier Express și Delevery Solutions, potrivit anunțului din SEAP.

Alexandru Petrescu, directorul general al companiei, a afirmat că Poşta Române arată, prin acest contract, că poate să concureze agresiv cu operatori de top pe piaţa de curierat.

”La începutul verii se va împlini un an de când o nouă echipă de management încearcă să pună această companie pe o linie strategică generatoare de profit, cu proiecte inedite pentru un operator de stat. Cred că este momentul ca Poşta Română să impună proiecte îndrăzneţe şi să intre, fără complexe, în competiţia cu firmele private. Planul de investiţii gândit pentru acest an, odată implementat, cu siguranţă ne va susţine în acest demers”, a spus Petrescu.

Poşta Română este deţinută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională, în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%.