16.3 C
București
duminică, 13 iunie 2021 - 8:48

PNRR: Nicușor Dan promite Tren Metropolitan în Capitală

spot_img

Primarul Capitalei a anunțat că Bucureștiul va avea Tren Metropolitan, care va lega toate localitățile de la periferia cu județul Ilfov, cu principalele gări din oraș. Proiectele, în valoare totală de 530 milioane de euro, vor fi finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Conform planului, pe infrastructura actuală a CFR, dezafectată în mare parte în București, se vor realiza 9 proiecte complementare, 8 care cuprind tronsoanele modernizate și unul dedicat achiziției de trenuri:

  1. Gara Obor – Chiajna – Gara de Vest
  2. Gara de Nord / Basarab – Gara de Vest – Progresul
  3. Gara de Vest – Stația Vasile Milea
  4. Gara de Nord – Chitila – Scroviștea
  5. Gara Obor – Brănești – Islaz
  6. Gara de Nord – Chiajna – Grădinari
  7. Gara de Nord – Mogoșoaia – Grădiștea
  8. Gara de Nord – Săbăreni.

Lucrările de modernizare a căilor ferate includ reparații capitale ale șinelor, reabilitarea stațiilor existente și construirea de noi stații, modernizarea trecerilor la nivel, pasaje rutiere, electrificarea liniilor, iar în privința mijloacelor de transport se are în vedere achiziția a 50 de trenuri electrice, a mai anunțat Nicușor Dan.

Valoarea totală a acestor 9 proiecte este de circa 530 de milioane de euro, iar în realizarea trenului metropolitan Primăria Capitalei va colabora cu Ministerul Transporturilor, cu Consiliul Județean Ilfov și cu primăriile mai multor localități învecinate Capitalei.