14.2 C
București
marți, 28 septembrie 2021 - 23:24

PNL vrea verificarea semnăturilor de pe moțiunea USR PLUS-AUR

spot_img

Partidul Național Liberal anunță că va cere astăzi, anchetă administrativă pentru verificarea semnăturilor de pe moțiunea inițiată de USR PLUS-AUR.

După ce mulți lideri politici au pus sub semnul întrebării veridicitatea unor semnături de pe moțiunea de cenzură, vicepreședintelui Senatului, Alina Gorghiu, a transmis că liberalii vor solicita o analiză a moțiunii depuse de USR PLUS și AUR pentru a vedea dacă îndeplinește condițiile procedurale.

„Mâine, la BPR, vom analiza dacă moțiunea depusă de USR – PLUS – AUR, alianța toxică, îndeplinește condițiile procedurale pentru a putea stabili calendarul.

Vă mărturisesc că sunt diverse semne de întrebare, le vom analiza pe toate”, a scris Gorghiu, duminică seară, pe Facebook.

Social democrații au anunțat că vor asigura cvorumul ședinței de astăzi și că nu se vor opune să fie verificate semnăturile de pe această moțiune de cenzură.

În cazul în care aceasta nu este validă, PSD a transmis însă că va depune propria moțiune.

De altfel, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a lăsat să se înțeleagă că există posibilitatea ca moțiunea USR PLUS-AUR să nu ajungă la votul din plenul Parlamentului.

”Dacă moțiunea alianței USR AUR nu ajunge la vot în plen suntem dispuși să vorbim cu USR și AUR, să convenim un text al moțiunii, să semneze moțiunea pentru a avea cele 234 de voturi și în 10 minute o depunem. Guvernul Cîțu trebuie să plece”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunțat că luni la ora 12.00 este convocată şedinţa Birourilor permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului pentru a stabili calendarul moţiunii de cenzură la adresa guvernului, depusă de USR PLUS şi AUR. 

                                                                                                                 Adina Silav