7.8 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024 - 3:03
No menu items!

PNL-USR, faza pe reclamații la Cluj. Președintele CJ l-a făcut „autist” pe un consilier județean USR

spot_img

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, membru PNL, a fost reclamat de USR Cluj la Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării pentru că l-a făcut „autist” pe un consilier județean al acestei formațiuni. USR Cluj a cerut sancționarea lui Tișe cu amenda maximă, de 100.000 de lei.

Președintele CJ Cluj este acuzat că într-o şedinţă extraordinară convocată, s-a adresat consilierului judeţean USR Ionuţ Florea folosind termenul „autist” cu profundă conotaţie negativă, arată un comunicat de presă al organizaţiei USR.

„Am crezut că doar colegul dumneavoastră care a plecat este autist şi cântă după ureche, dar văd că şi dumneavoastră cântaţi după ureche” au fost cuvintele preşedintelui CJ Cluj, conform sursei citate.

USR Cluj a formulat plângere la Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării, împotriva lui Alin Tișe, pentru utilizarea apelativului de „autişti” la adresa consilierilor judeţeni.

„Solicităm amendarea cu amendă orientată spre maximul special, adică 100.000 lei şi publicarea în mass-media locală a unui rezumat al hotărârii consiliului de constatare a discriminării”, se arată într-un comunicat al USR Cluj.

Contactat de presa locală, Alin Tișe a declarat că termenul se referea la „un autism administrativ”.

„Era vorba de autism administrativ în care nu se înțelege ordinea de zi, nu era vorba de o chestiune medicală. Folosim ce cuvinte dorim, nu stabiliți dumneavoastră ce cuvinte să folosim în ședință (…) Vorbiți prostii întruna, vă înlocuiți unii pe ceilalți, noi manifestăm îngăduință. Pe lângă faptul că ar trebui să citiți administrație publică și să faceți diferență între un aviz, un acord și un vot, nu faceți strictul necesar de a vă informa, vorbiți cu o nonșalanță despre care nimeni nu poate să discute pentru că dumneavoastră sunteți…ce?”, spunea Alin Tișe în aceeași ședință, conform monitorulcj.ro.

M. Nedelcu