4.8 C
București
luni, 17 ianuarie 2022 - 11:48
No menu items!

PNL Sector 4 a furat startul campaniei electorale. FOTO

spot_img

Bătălia pentru funcția de primar pare a fi mai aprigă decât în alți ani, ceea ce-i face pe potențialii candidați, deși încă nevalidați de partidul din care fac parte, să fure chiar și startul campaniei electorale, încălcând flagrant legea.

Campania electorală a început mai devreme cu aproape patru luni pentru potențialul candidat la Primăria Sectorului 4, copreședintele filialei PNL a sectorului 4, Marius Rogin, fost deputat PDL de Neamț. Deși numele său este vehiculat, încă din vara anului trecut, drept candidatul PNL la sectorul 4, conducerea partidului încă nu l-a validat. Cu toate acestea, Marius Rogin a început la propriu campania electorală, după cum se poate vedea din imagini. Bannerul publicitar pe care scrie „Marius Rogin primar pentru sectorul 4” a fost amplasat în zona metroului Constantin Brâncoveanu.

Potrivit Legii 115/2015 privind alegerea autorităților administrației publice locale, campania electorală nu poate să înceapă mai devreme de 30 de zile înainte datei alegerilor. Conform calendarul stabilit pentru scrutinul din acest an, campania electorală va începe pe 7 mai și se va încheia pe 4 iunie, la ora 7.

Campania electorală începe cu 30 de zile înainte de data desfășurării alegerilor și se încheie în ziua de sâmbătă care precedă dată alegerilor, la ora 7,00

Legea 115/2015
Art. 64

Pentru că ansamblul publicitar este postat pe marginea unei artere rutiere pe care circulă RATB, nu putem decât să tragem concluzia că autorizația de amplasare a fost emisă de Primăria Capitalei, condusă de liberalul Răzvan Sava. Numele primarului general interimar a fost pomenit de curând ca fiind candidatul PNL la Primăria Sectorului 4. Nici conducerea PNL, dar nici Răzvan Sava nu au confirmat sau infirmat această informație. Totuși, la sfârșitul săptămânii trecute, primarul general interimar lansa un atac dur la adresa administrației publice locale din sectorul 4 cu privire la activitatea de deszăpezire care, în opinia sa, a fost nemulțumitoare.

Valeriu Motoc