8.4 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 0:44

PNL se pregătește pentru alegerile parlamentare. Orban: Voi conduce campania electorală

spot_img

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a anunţat că va conduce campania electorală a partidului la alegerile parlamentare, decizia fiind luată, miercuri, în şedinţa BPN a formaţiunii.

“Am stabilit calendarul de pregătire a alegerilor parlamentare. Voi conduce campania electorală. Preşedintele partidului trebui să-şi asume această răspundere. Practic, intrăm în toate procedurile legate de campania de alegeri parlamentare “, a declarat Orban.

Președintele PNL a confirmat și informația privind demisiile celor șapte președinți de organizații județene ale partidului care au obținut rezultate modeste la alegerile de duminică.

Este vorba despre liderii organizațiilor județene Hunedoara (Lucian Heiuș), Buzău (Cristinel Romanescu), Bacău (Ionel Palăr), Satu-Mare (Adrian Albu), Timiș (Nicolae Robu), Ialomița (Tinel Gheorghe) și Brăila (Alexandru Dănăilă).

Cei șapte și-au anunțat demisiile în cadrul ședinței Biroului Permanent Național (BPN) al PNL, după ce au obținut scoruri modeste, de sub 27%, la alegerile de duminică.

„Am discutat, în cadrul analizei, şi de filialele care nu au obţinut performanţă. În urma acestei analize, mai mulţi colegi, preşedinţi de filiale, şi-au dat demisia de onoare. Este vorba de filialele care au obţinut un scor de sub 27% – filiala Ialomiţa, filiala Brăila, filiala Hunedoara, filiala Buzău. De asemenea, şi-au mai depus demisiile din funcţia de preşedinte, domnul fost primar al Timişoarei, Nicolae Robu, de asemenea, preşedintele PNL Satu Mare”, a precizat Orban, după şedinţa BPN. 

Legat de alegerile locale, Ludovic Orban a mai spus că în ședința de luni s-a adoptat decizia ca liberalii să nu facă nicio alianță cu PSD în teritoriu în urma alegerilor locale. El a  precizat că recomandarea este să se încerce constituirea de majorități alături de PMP, USR Plus și UDMR.

”Am stabilit politica de alianțe. Interzicem tuturor filialelor să facă alianțe cu PSD. Partidele cu care suntem în colaborare și cu care am recomandat să facem alianțe sunt PMP, USR Plus și UDMR. Interdicție totală de a afce alianțe cu PSD. Singura excepție este PER (Partidul Ecologist – n. red.), dar depinde de orientarea fiecărei filiale a PER. De exemplu, cea din Vâlcea a colaborat cu PSD, acolo nici vorbă de o alinață cu PER”, a precizat Orban.

Liderul PNL a subliniat că partidul pe care îl conduce este „câştigătorul clar” al alegerilor locale, scorul politic obţinut la nivelul consiliilor judeţene fiind cel mai mare obţinut de liberali în ultimii 30 de ani.

„PNL este câştigătorul clar al alegerilor locale, scorul politic obţinut de 34% la Consiliul judeţean este cel mai mare scor politic de PNL sau de vreo altă formaţiune de dreapta în 30 de ani de democraţie. De asemenea, scorul obţinut de candidaţii la funcţia de preşedinte al Consiliului judeţean al PNL este de peste 40%, ca, de altfel, şi scorul obţinut de candidaţii la funcţiile de primar din toată ţara, este de peste 40%”, a declarat Ludovic Orban, miercuri, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PNL, unde a fost analizat scorul alegerilor locale.

foto: digi24.ro