15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 6:56
No menu items!

PNL se opune legii privind înregistrarea deținătorilor de cartele prepay

spot_img

Deputatul Alina Gorghiu susține că actul normativ încalcă dreptul la viață privată

Alina Gorghiu_SZ

Deputatul liberal Alina Gorghiu susține că proiectul privind înregistrarea cartelelor pre-pay încalcă dreptul la viață privată și este de natură să creeze premisa unor abuzuri din partea instituțiilor statului, arătând că PNL este împotriva acestei inițiative.

PNL este împotriva acestui demers, care nu face altceva decât să încalce dreptul la viață privată a cetățenilor, cu consecințe la fel de dăunătoare ca cele ale Legii Big Brother, mai ales în contextul invalidării Directivei nr. 2006/24/CE prin Decizia CJUE. Aplicabilitatea acestei legi este de natură să răstoarne prezumția de nevinovație și să transforme toți utilizatorii în persoane susceptibile de săvârșirea unor infracțiuni. Legea este de natură să creeze premisa unor abuzuri ale instituțiilor statului, având în vedere că nu se precizează în mod clar nici contextul în care ar putea fi folosite aceste date, nici perioada de timp pentru care urmează a fi stocate

Alina Gorghiu
deputat PNL

Acest proiect de lege a fost adoptat în Guvern, pe 9 aprilie. Senatul l-a votat, în 2 iunie, cu 96 de voturi „pentru” și 7 „împotrivă”. Actul normativ a ajuns la Camera Deputaților, for decizional. Deputaţii din Comisia de tehnologia informaţiei şi din Comisia juridică discută, în această săptămână, legea iniţiată de Guvern.

Andi Topală