3.1 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 5:09
No menu items!

PNL s-a reunit în ședința conducerii. Ce decizii se iau: Flexibilizarea mandatului pentru negocieri, echipa pentru consultările de la Cotroceni

spot_img

Liberalii s-au reunit, marți seara, în ședința conducerii partidului, pentru a lua deciziile legate de negocierile cu celelalte partide parlamentare, în vederea formării unei majorități. De asemenea, este așteptată și o decizie privind propunerea de excludere din PNL a lui Ludovic Orban și a altor parlamentari care s-au dezafiliat din grupurile partidului din Parlament.

La precedenta ședință, de luni seara, a Biroului Executiv, unii lideri au propus ca parlamentarii liberali care s-au dezafiliat din grupul PNL alături de Ludovic Orban, să fie excluși din partid. Conform unor surse politice, la ședința din această seară nu se va lua decizia excluderii acestora.

De asemenea, aceleași surse au declarat că PNL decide flexibilizarea mandatului lui Nicolae Ciucă, pe care îl vor propune, cel mai probabil, din nou ca  premier la consultările ce vor avea loc la Cotroceni. De altfel, Florin Cîțu a cerut, în ședința din această seară, anularea rezolutiilor trecute, prin care se interzicea colaborarea și negocierea cu PSD și cu USR. Conducerea liberalilor a stabilit, totodată, echipa care va merge la consultările cu Klaus Iohannis – președintele PNL Florin Cîțu, secretarul general Dan Vîlceanu și prim-vicepreședinții partidului, Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu, Lucian Bode și Rareș Bogdan. Toți liderii au fost de acord ca PNL să propună următorul premier.

La sosirea la sediul PNL, Nicolae Ciucă le-a spus ziariștilor că va face declarații de presă la finalul ședinței. Nici Florin Cîțu nu a vrut să comenteze înainte de ședință deciziile pe care le va lua PNL. Dan Vîlceanu, actualul ministru interimar de la Finanțe, a fost singurul care a răspuns întrebărilor, spunând scurt că PNL va trebui să decidă cu cine va face majoritate, cu PSD sau cu USR, el fiind adeptul unei refaceri a coaliției cu USR.

Marilena Nedelcu