15.9 C
București
luni, 27 septembrie 2021 - 4:54

PNL propune consultări pe 17 august

spot_img

Echipa liberală, mandată pentru discuții pe tema macrostabilităţii economice este compusă din Cătălin Predoiu, Eugen Nicolăescu și Marian Petrache

PNL_sigla_SZ

PNL propune partidelor parlamentare data de 17 august pentru consultări pe tema macrostabilităţii economice. Echipa desemnată de liberali pentru a demara negocieri este  alcătuită din Cătălin Predoiu, Eugen Nicolăescu şi Marian Petrache, a anunţat luni, după ședința Biroului Politic Național, copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

Este vorba de acea invitație pe care PNL a făcut-o în vederea consultărilor cu toate partidele politice parlamentare pe cele șase teme care țin de stabilitatea macroeconomică: absorbția fondurilor europene, dezvoltarea infrastructurii, investițiile publice, reforma administrației publice, aderarea la spațiul Schengen și pregătirea agendei pentru preluarea președinției Consiliului UE de către România în 2019. (…)Suntem în măsură să le propunem partidelor parlamentare, celor care sunt interesate de acest dialog, le propunem o dată și o echipă din partea PNL care va demara aceste negocieri.

Alina Gorghiu
copreședinte PNL

Gorghiu a precizat că echipa liberală este compusă din Cătălin Predoiu, Eugen Nicolăescu, Marian Petrache, cu mandat “să angajeze discuții și să expună principii și direcții de acțiune propuse de PNL pe tema macrostabilității economice a României“.

Alina Gorghiu a adăugat că se va discuta Codul fiscal, legea salarizării în sectorul de stat și Acordul cu FMI, CE și BM, acest ultim punct fiind adăugat pe agenda discuțiilor din 17 august pentru că acordul urmează să expire în septembrie.