22.1 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024 - 7:32
No menu items!

PNL, PNG şi PNŢCD – gruparea Ciorbea, împreună în cursa electorală UPDATE

spot_img

Biroul Politic Central al PNL a votat luni un acord politic cu PNG si PNŢCD – aripa Ciorbea, urmând ca la sfârşitul săptămânii să fie definitivate şi candidaturile pe listele USL.

Biroul politic central al PNL a votat luni, în unanimitate, o poziţie de principiu pentru un acord politic cu PNG si PNŢCD autentic, gruparea lui Victor Ciorbea, a anunţat  presedintele liberalilor, Crin Antonescu.
În şedinta de luni, membri BPC au hotărât să propună Consiliului Naţional derogări de vechime pentru ca o serie de personalităţi publice să fie propuse pe locurile PNL la alegerile parlamentare din toamna acestui an. Printre aceştia se numără  Sorin Roşca Stănescu, Vlad Nistor sau Daniel Barbu.  Astfel, Sorin Roşca Stănescu va primi, cel mai probabil, un colegiu în Sectorul 2, Daniel Barbu în Sectroul 4. Nu au fost uitaţi nici Chiuariu care va candida în Sectorul 3 şi Petre Roman, posibil candidat la Brşov. Şi Honorius Prigoană a fost inclus pe listele PNL, el urmând să candideze în Ialomiţa. De asemenea, Biroul Politic l-a mandatat luni pe Crin Antonescu să finalizeze detaliile privitoare la candidatura lui Victor Ciorbea si Gigi Becali pe listele USL. (Marius Moţoc)

UPDATE: Tăriceanu şi Haşotti, împotriva candidaturii lui Becali pe listele PNL

Deşii liderul PNL Crin Antonescu a anunţat cu surle şi trâmbiţe că liberalii au votat în unanimitate pentru intrarea lui Becali în cursa electorală pe listele PNL, se pare că lucrurile nu au stat întocmai. Tăriceanu, Haşotii şi Vosganian au votat împotivă.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat luni dimineaţă, înaintea şedinţei BPC al PNL, că, din punctul său de vedere şi al mai multor colegi din partid, subiectul privind primirea în PNL a lui George Becali nu ar trebui să fie discutat. „E un subiect care din punctul meu de vedere, şi nu numai al meu, al multor altor colegi, nu merită să fie discutat în conducerea partidului”, a spus Tăriceanu.