4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 4:23
No menu items!

PNL, plângere penală cu privire la un incident dintr-un spital din Capitală GALERIE FOTO

spot_img

PNL acuză că pacienții Spitalului “Theodor Burghele”, din Capitală, au fost scoși din spital și duși la o secție de votare. Ei ar fi fost internați cu o zi înainte și urmează să fie externați luni

foto 2

Deputatul PNL, Alina Gorghiu, a anunțat, duminică, într-o conferință de presă, că PNL a depus plângere penală cu privire la faptul că un grup de pacienți de la Spitatul “Thedor Burghele”, din Capitală, au fost scoși în halate și duși la o secție de votare. Pacienții au fost duși la  secția de votare 146, din Sectorul 5 al Capitalei, unde au votat pentru alegerile europarlamentare.

S-a făcut o plângere penală cu privire la incidentele de la secția 146 din Sectorul 5. Au fost încolonați pacienți în halate și scoși de doctorul Arsene Gabriel. (…) Din spusele pacienților, au fost trimiși de doctor, care este la Spitalul Burghele, de Urologie. În schimb, surpriză, toți pacienții au adeverințe semnate de acest domn Arsene, din partea Institutului Național de Medicină și Recuperarea Capacității de Muncă. Asta în condiţiile în care la acelaşi spital s-a făcut o solicitare de urnă mobilă şi a fost trimisă urna pentru 53 de pacienţi, toţi din localităţile Târgu Mureş, Câmpulung şi Călăraşi

Alina Gorghiu
deputat PNL

Potrivit lui Gorghiu, “se pare că pacienții au fost internați cu o zi înainte (sâmbătă n.r.), urmând să fie externați mâine (luni n.r.)“.

Vom face un tur în ţară să vedem în ce spitale s-a mai făcut acest lucru pentru că dacă pui un manager numit politic, constat că lucrul ăsta se repercutează asupra unor oameni care nu au nicio vină, şi anume pacienţii“, a mai spus Gorghiu.

Alina Gorghiu a precizat că urna mobilă nu-i prevedea și pe cei 19 pacienţi care au fost scoşi din spital pentru a vota la secţia de votare, în condiţiile în care procedura legală prevede că pacienţii trebuie să precizeze anterior că doresc să voteze.

Cei 19 în primă etapă, şi înţeleg că urmează să mai vină încă 50, nu ştiu de ce, internaţi fiind, nu au fost trecuţi pe aceeaşi listă, ci au venit cu asistenta la recomandarea – şi există martorii, există oamenii de acolo – care au spus că la recomandarea acestui doctor, Arsene Gabriel, adeverinţele lor conform cărora oamenii sunt în incapacitatea de a se mişca, deşi ei se mişcau liber pe stradă, sunt semnate de acelaşi doctor.

Alina Gorghiu
deputat PNL

D.M.