3.4 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 18:29
No menu items!

PNL lansează un program de guvernare și cheamă la negocieri pentru o nouă majoritate

spot_img

blaga gorghiu

Partidul Național Liberal a lansat sâmbătă în dezbatere un program de guvernare care propune măsuri de relaxare fiscală și de revigorare a sănătății și educației.

Co-președintele Vasile Blaga a afirmat că PNL va începe negocierile pentru formarea unei noi majorități guvernamentale, cu scopul de a răsturna guvernul Ponta.

”De azi, acest proiect de program de guvernare cheama potențialii parteneri politici la discuții pentru crearea unei majorități guvernamentale: toți cei din Parlament, cu excepția PSD”, a spus Vasile Blaga.
Capitolele referitoare  la politica fiscală prevăd scăderea TVA la 19% de la 1 ianuarie 2016, eliminarea graduală a taxei pe construcțiile speciale și a accizelor pe carburanți și plafonarea CAS la 16%.

Din punct de vedere social, programul prevede inversarea tendințelor demografice, prevenirea abandonului școlar, aducerea tinerilor de la sate înspre mediul universitar și pachete salariale speciale pentru medici si profesori.

Liderii PNL au spus că nu vor să intre în competiție cu guvernul, care a publicat recent un proiect de Cod Fiscal cu propuneri de reduceri ale TVA, cotei unice și ale accizelor.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a afirmat, într-un mesaj pe rețelele sociale, că programul este necesar mai ales în actualul context, în care guvernul este ”lipsit de viziune, direcție și voință politică”.