6 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 21:47
No menu items!

PNL Iași, amendat pentru ședința cu 100 de liberali la restaurant, în frunte cu ministrul Costel Alexe

spot_img

Poliția județeană a amendat PNL Iași cu 5.000 de lei pentru ședința organizată, duminica trecută, la Restaurantul Liria din Aroneanu, la care au participat peste o sută de liberali care nu au respectat normele impuse de Guvern pentru prevenirea transmiterii SARS-CoV-2, scriu jurnaliștii de la 7Iasi.ro.

La ședința din restaurant la care au participat primarul Mihai Chirica și Costel Alexe, cei mai mulți dintre liberali nu purtau măști de protecție și au fost așezați unul lângă altul fără respectarea normelor de distanțare fizică. Mai mult, liberalii nu au respectat numărul maxim de persoane permis la adunările publice, respectiv 20 de oameni în incintă și 50 de oameni în spații deschise.

Restaurantul care a găzduit întrunirea și care nu a respectat legislația aparține lui Dragoș Samoilă, om de afaceri apropiat de șefii PNL Iași, dar și  abonat la contracte de sute de mii de euro la Primăria Iași.

Imediat după ședință, liberalii au negat pur și simplu realitatea, susținând într-un comunicat că toate măsurile legale au fost respectate la întrunirea de partid, deși din imagini reiese clar că cei mai mulți dintre participanți nu purtau măști de protecție.

Stirea integrală aici.