16.9 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 21:19

PNL a strâns semnăturile necesare pentru moțiune. Printre semnatari, doi deputați PSD

spot_img

PNL a strâns 238 de semnături pentru moţiunea de cenzură privind demiterea Guvernului Dăncilă, au declarat surse liberale pentru MEDIAFAX. Aceasta urmează să fie depusă vineri, cel mai târziu luni, 30 desptembrie. 

Surpriza vine din partea a doi deputați PSD care se regăsesc printre semnatarii moțiunii. 

Alși semnatari sunt trei de la minorităţile naţionale, altele decât UDMR, cât şi parlamentari din ALDE şi Pro România,au explicat sursele menţionate.

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat luni, că până la finalul săptămânii vor fi finalizate discuțiile cu toate partidele parlamentare în privința moțiunii de cenzură, urmând ca mai apoi aceasta să fie depusă.

El a adăugat că mizează pe contribuția tuturor parlamentarilor ALDE.

Tot luni, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Biroul Politic Executiv al ALDE a decis să voteze, la vedere, în favoarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului. Acesta a precizat că 20 de parlamentari ALDE vor semna moțiunea.

PSD a decis strategia de a fi prezenţi în bănci la moţiune, însă să nu o voteze. Liderul formaţiunii, Viorica Dăncilă a avertizat încă din luna iunie că parlamentarii PSD care vor vota moţiunea ar putea fi excluşi din partid.