20.1 C
București
vineri, 17 septembrie 2021 - 3:14

PNL a decis ca Florin Cîțu să rămână premier. Ludovic Orban a votat “Da”

spot_img

Biroul Politic Național al PNL a votat în unanimitate pentru susținerea premierului Florin Cîțu, inclusiv președintele Ludovic Orban, cu care se află în luptă pentru șefia PNL. Astfel, întreg partidul se încolonează în spatele lui Florin Cîțu în războiul din coaliție.

Ședința a fost condusă de președintele PNL, Ludovic Orban, care a dat un vot de susținere pentru Florin Cîțu, după o ședință de două ore, în care au fost alte subiecte prioritare pe ordinea de zi.

La finalul şedinţei, președintele partidului Ludovic Oban i-a urat premierului Florin Cîțu „succes la moțiune”. 

De asemenea, BPN-ul PNL a votat delegația care va participa la ședința coaliției de guvernare, care va avea loc de la ora 18.00. Din delegația PNL vor face parte președintele Ludovic Orban, premierul Florin Cîțu, Raluca Turcan, Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu și Robert Sighiartău.

Întrebat dacă îi va remania pe miniștrii USR PLUS dacă aceștia nu participă la ședința Executivului, Cîțu nu s-a pronunțat foarte clar: 

“Cine nu e prezent, e împotrivă! Dar haideți să ajungem până acolo (…) Eu cred că în România, astăzi, mai avem onoare. Când toți am ieșit în stradă împotriva lui Liviu Dragnea când și-a dat jos propriul guvern, atunci aștept o demisie de onoare din partea miniștrilor”, a mai spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu a subliniat încă o dată că la ședința de Guvern de la ora 16 va fi adoptat proiectul Anghel Saligny.

De asemenea, premierul a declarat că este sigur că va rămâne premier, chiar și în cazul unei moțiuni de cenzură, deoarece PNL îl va propune tot pe el premier, deși Guvernul ar fi demis în cazul adoptării moțiunii.

“Eu am demonstrat de fiecare dată că trec peste orice acuzație, pentru mine e mai important să implementăm acest program de guvernare. Sunt foarte sigur că rămân premier și după criză”, a declarat Florin Cîțu.

Președintele Ludovic Orban a declarat, după ședință, că a votat pentru susținerea lui Cîțu ca premier pentru că e “în fișa postului” și deoarece PNL nu va vota niciodată împotriva guvernului său. Întrebat dacă totuși, partidul ar putea veni cu o altă propunere de premier, ca să evite o moțiune de cenzură prin care ar pica tot Guvernul, cu alte cuvinte, dacă Florin Cîțu ar fi în situația de a-și da demisia ca să salveze actuala coaliție de guvernare, Orban a răspuns că doar “premierul trebuie să reflecteze”.

Marilena Nedelcu