25.7 C
București
marți, 21 mai 2024 - 18:54
No menu items!

PMP-ul a rămas fără banii de subvenție de la stat. Eugen Tomac: Decizia AEP este absolut revoltătoare

spot_img

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, a declarat că instituţia a decis să suspende plata subvenţiei de la stat către Partidul Mişcarea Populară, din cauza litigiului privind conducerea formaţiunii. Eugen Tomac a anunțat că va contesta decizia AEP, care este „absolut lipsită de logică și revoltătoare”. 

Președintele PMP, Eugen Tomac, a scris, miercuri, într-o postare pe Facebook, că PMP va utiliza „toate mijloacele legale pentru a corecta această decizie absolut revoltătoare”.

„AEP a emis o decizie nedreaptă, nelegală și absolut fără nicio logică. Partidul are conducere legitimă și a comunicat excelent timp de un an și jumătate cu AEP. Nu avem nicio explicație rațională de ce a fost luată o asemenea decizie împotriva unui partid cu reprezentare europeană.

După PSD și PNL, Partidul Mișcarea Populară are cei mai mulți aleși locali în administrația din România. Vom utiliza toate mijloacele legale pentru a corecta această decizie absolut revoltătoare”, a scris Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.

Șeful AEP, Toni Greblă, a declarat, pentru agenția News, că în momentul în care instanța se va pronunța în litigiul dintre cei doi președinți ai partidului, AEP va relua plățile către PMP.

”În PMP există neînţelegeri cu privire la conducerea legitimă a partidului. Există două persoane care se consideră preşedinţi. În ceea ce priveşte documentele oficiale, la Registrul Partidelor Politice, este înregistrată o anumită persoană ca reprezentând partidul, iar în urma unui congres care este contestat, o altă persoană se consideră îndreptăţită să reprezinte partidul”, a explicat Greblă.

Europarlamentarul Eugen Tomac a fost ales președintele PMP în urma unui congres, dar Cristian Diaconescu a contestat în instanță acest rezultat.

M. Nedelcu