30.4 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023 - 21:55
No menu items!

Ploile revin săptămâna viitoare, după 27 mai

spot_img

Ploile vor reveni inclusiv în bazinul Dunării, după viitura așteptată, duminică, pe 25 mai.

Cantităţile de precipitaţii vor fi, săptămâna aceasta, reduse şi punctuale şi nu vor contribui semnificativ la debitul râurilor, dar pe 27 mai vor reveni ploile mai însemnate, inclusiv în bazinul Dunării, unde debitul maxim la intrarea în ţară este aşteptat pe 25 mai.

Până marţea viitoare, 27 (mai – n.r.), cantităţile de precipitaţii în România pot fi punctual 15-20 milimetri, ceea ce înseamnă că nu pot să contribuie la creşterea suplimentară a nivelurilor râurilor din interiorul ţării. A doua veste bună este că nici în bazinul Dunării – Croaţia, Serbia, Ungaria – nu sunt ploi până lunea viitoare. Pe 27, însă, în bazinul Dunării începe să plouă. Nu putem estima de acum cantităţile, dar vom ţine la curent şi autorităţile şi populaţia, pentru că va ploua din 27 şi în bazin, şi în România. Partea bună este că nu se suprapune viitura de acum din Ungaria cu cantităţile de precipitaţii din 27-30.

Ion Sandu

director, Administrația Națională de Meteorologie

Întrebat de premierul Victor Ponta dacă viitura de pe Dunăre va trece până la data precipitaţiilor, directorul Administrației Naționale de Meteorologie a confirmat, precizând că, din datele hidrologilor, maximul viiturii va fi în jur de 25 mai, la intrarea în ţară.

R.D.