9.2 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 10:48

Plimbarea de la Paris a Elenei Udrea cu Alina Bica a încălcat deontologia

spot_img

Raportul Inspecției Judiciare va fi dezbătut în CSM

Udrea_Bica

Întâlnirea de la Paris dintre Elena Udrea și fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, a încălcat normele deontologice ale magistraților, susțin inspectorii judiciari în raportul întocmit recent.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii va analiza, miercuri, raportul Inspecției Judiciare urmând să decidă dacă și-l însușesc.

„IJ a constatat că au fost încălcate de Alina Bica normele deontologice care prevăd că judecătorii și procurorii trebuie să se abțină de la orice comportament, act sau manifestare de natură să altereze încrederea în imparțialitatea lor”, a declarat, marți, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IJ, Tamara Manea.

În 31 octombrie 2014, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspecția Judiciară pentru a face verificări în cazul procurorului-șef al DIICOT, Alina Bica, privind semnalările din presă despre deplasarea acesteia la Paris cu președinta PMP, Elena Udrea.

Potrivit unui comunicat al CSM de la acea dată, Inspecția Judiciară a fost sesizată în vederea efectuării unor verificări atât privind cererea de apărare a reputației profesionale formulată de procurorul Alina Bica, cât și prin raportare la Codul deontologic al judecătorilor și procurorilor, ca urmare a aspectelor mediatizate în legătură cu deplasarea la Paris în luna februarie a procurorului-șef al DIICOT.

Alina Bica, șefa DIICOT la acea dată, a precizat, într-un comunicat, că nu comentează în spațiul public „aspecte care țin de viața privată” și că a solicitat CSM să deruleze verificări cu privire la imaginile difuzate de un site și preluate în cursul zilei de mai multe televiziuni.