24.2 C
București
marți, 3 august 2021 - 10:39

Plățile pe programul POSDRU, deblocate de Comisia Europeană

spot_img

Comisia Europeană a deblocat rambursările pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU 2007-2013), în valoare de 167 milioane de euro, pentru care termenul de plată a fost întrerupt în luna februarie 2016, a transmis vineri Ministerul Fondurilor Europene.

Anunțul a venit din partea lui Michel Servoz, director general al Direcției Generale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune din cadrul CE, într-o întâlnire cu Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, potrivit unui comunicat al Ministerului

”Ridicarea întreruperii plăților este o veste foarte bună. Vor intra imediat în țară 167 de milioane de euro. Am trimis deja o sumă și mai mare; și vor mai urma vești bune, acum că procesul a fost deblocat. Încercăm să aducem cât mai multe fonduri, atât de necesare dezvoltării României. Mulțumesc colegilor din minister și din Autoritatea de Audit, care au muncit pentru acest rezultat”, a declarat Ghinea.

Autoritatea de Management POSDRU din cadrul Ministerului Fondurilor Europene a trimis săptămâna trecută o altă tranșă, de 372 de milioane euro. ”Estimăm că suma totală, de 539,4 milioane euro, se va întoarce la bugetul de stat până la sfârșitul acestui an. Ceea ce înseamnă o creștere cu aproximativ 10% a gradului de absorbție per total program POSDRU”, a mai spus Ghinea.

CE a întrerupt termenul de plată pentru România pentru POSDRU 2007-2013 în februarie 2016. Între timp, rata de eroare a fost adusă sub nivelul acceptabil, permițând decizia de deblocare.

V.B.