0 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022 - 23:19
No menu items!

Platforma online Telegram șterge conturile militanților ISIS

spot_img

Serviciul de mesagerie mobilă Telegram a transmis că a identificat și blocat deja 78 de canale video folosite de ISIS, în încercarea de a opri activitățile de promovare și recrutare pe care organizația teroristă le derulează în mediul virtual.

Compania Telegram are sediul în Berlin și a fost înființată cu doi ani în urmă de Pavel Durov, cetățean rus exilat în SUA, fondatorul rețelei sociale VKontakte. Telegram s-a extins până la 60 de milioane de conturi active, promovându-se ca o modalitate sigură și rapidă de a conversa și de a partaja fișiere audio și video.

În urmă cu două luni, Telegram a introdus o nouă funcție de partajare video, care a devenit metoda preferată a ISIS de a transmite fișiere despre atacuri teroriste, revendicări și amenințări.

Revendicările pentru atentatul recent de la Paris și pentru distrugerea în aer a avionului rusesc deasupra Egiptului au fost făcute prin Telegram.

Prin acest sistem de comunicații securizate, se transmit zilnic peste 12 miliarde de mesaje. Compania a anunțat că va activa mecanisme pentru semnalarea propagandei jihadiste.

Aplicația este apreciată de activiștii ISIS pentru că permite o comunicare cifrată – nelizibilă în cazul interceptării de către autorități, iar mesajele pot fi șterse automat după citire, astfel încât nu rămân în memoria dispozitivului. Liderii ISIS chiar recomandă Telegram drept una din cele mai bune aplicații pentru schimbul de informații și propagandă.