25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 15:57
No menu items!

Platforma emag, amendată cu 50.000 lei de ANPC, pentru reduceri incorecte de Black Friday

spot_img

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a amendat platforma emag.ro pentru nereguli constatate de promoțiile de Black Friday. 

Comandamentul Special Black Friday – structura creată în premieră, în acest an de ANPC, a controlat platforma operatorului economic Dante Internațional SA (www.emag.ro), după aceeași metodă, prin accesarea site-ului, pentru verificarea respectării prevederilor legale la comerțul online -reduceri, promoții. 

Comisarii ANPC au constatat următoarele abateri:
1. Pe pagina de prezentarea a produselor, lângă prețul de referință (“prețul tăiat“) la care se aplică reducerea, prin apropierea cursorului mouse-ului de litera (i) apare mesajul: “Prețul tăiat este cel mai mic preț la care a fost vândut produsul în ultimele 30 de zile“, neexistând  nicio altă informație care să prezinte durata promoției (reducerii), respectiv data de început a acesteia.
2. Din analiza documentației prezentate de operatorul economic privind evoluția prețurilor, în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de aplicarea reducerii, pentru produsele verificate, coroborat cu constatările de mai sus, a rezultat faptul că omiterea informației privind data aplicării reducerii este de natură să creeze confuzie și dificultate în verificarea  celui mai mic preț la care sunt vândute produsele, în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de aplicarea reducerii.

ANPC a sancționat operatorul economic  cu amendă în valoare de 50 000 lei și au propus, de asemenea, măsura de încetare a practicii comerciale incorecte a operatorului economic. 

Emanuel Stan