7.8 C
București
miercuri, 29 martie 2023 - 19:23
No menu items!

Platforma de la Pungești, „călcată” de cinci ori de autorități

spot_img

Compania Chevron nu a primit nici o sancțiune în urma controalelor

Chevron

Platforma de explorare a gazelor de şist de la Siliştea – Pungeşti, unde Chevron îşi desfăşoară primele operaţiuni din România, a fost supusă, în ultima lună, la cinci controale ale autorităților, fără a primi vreo sancțiune.

Potrivit managerului de ţară al companiei Chevron România, Thomas Holst, Protecţia Mediului, Administraţia Apelor şi Inspectoratul Teritorial de Muncă au constatat că operaţiunile de foraj se desfăşoară în siguranţă, fără a pune în pericol mediul sau populaţia din zonă, şi nici pe salariaţii care-şi desfăşoară activitatea pe platforma de explorare.

De când am început amenajarea şantierului, am acumulat 181 de zile fără incidente şi continuăm asigurarea măsurilor necesare pentru a ne atinge obiectivul de zero incidente până la sfârşitul lucrărilor. Îi reasigur pe locuitorii din Pungeşti că nu a existat niciun pericol de mediu, întrucât Chevron şi contractorii săi aplică cu stricteţe toate standardele de siguranţă specifice industriei extractive. Totodată, măsurile noastre de protecţie a muncii au ca rezultat sănătatea deplină a tuturor muncitorilor de pe şantierul din Siliştea. Principiul Chevron pe care îl aplicăm în fiecare moment este „În siguranţă sau deloc”

Thomas Holst
managerul de ţară al Chevron România

Andrei Tudor