15 C
București
joi, 30 mai 2024 - 4:33
No menu items!

Planul Rusiei în Republica Moldova, descoperit de Ucraina. Zelenski: „Acest document arată când, cine și cum va prelua controlul”

spot_img

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat, joi, că Ucraina a interceptat un plan al serviciilor secrete ruse de a distruge Republica Moldova, conform Associated Press.

El a făcut aceste declarații la Bruxelles, la Consiliul European, el spunând că a informat-o pe Maia Sandu despre presupusa schemă a Moscovei de distrugere a Republicii Moldova.

„Am vorbit recent cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și am informat-o că am interceptat planul serviciilor rusești pentru distrugerea Moldovei. Acest document arată când, cine și cum va distruge democrația Moldovei și va prelua controlul Moldovei. Nu am nicio îndoială. Atunci când am primit acest document și când am înțeles de unde vine, am avertizat imediat Moldova privind aceste amenințări. Sunt sigur că și voi ați fi făcut la fel.Nu știm dacă Moscova a dat un ordin să urmeze acel plan împotriva Moldovei, dar noi am interceptat acest plan, l-am recunoscut și am realizat că au încercat să implementeze un plan asemănător și pentru Ucraina sau alte țări din Europa. Nu-i nimic nou. Și sunt sigur că sunteți la curent cu activitățile subversive ale Rusiei. Regimul vrea să distrugă libertatea Europei și să devină un lider autoritar al continentului”, a spus Volodimir Zelenski.

Liderul ucrainean a afirmat că Moscova are multe instrumente prin care poate ataca alte state și că este nevoie la nivel european de decizii rapide și de încredere.

                                                                                                                   Adina Silav