7.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 11:36
No menu items!

UPDATE. FOTO/VIDEO. Planul Roșu de Intervenție, activat în Constanța. Un autocar cu 90 de ucraineni s-a răsturnat

spot_img

UPDATE: 90 de pasageri ucraineni s-au aflat în autocarul care s-a răsturnat la Hârşova, pe DN 2A, în noaptea de luni spre marţi, dintre care şapte au fost transportaţi la spital, 81 au fost duşi la sediul primăriei din localitate şi doi au rămas la faţa locului. 

Potrivit ultimei informări transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Constanţa au fost transportate şapte persoane: doi minori de 12 şi 13 ani au suferit atac de panică, respectiv traumatism la un braţ, patru femei, cu vârsta cuprinsă între 28 şi 53 de ani, una dintre ele gravidă, au suferit diverse traumatisme la picioare, braţe, respectiv costale, un bărbat de 28 de ani are traumatism la picior.

„Dintre cele 90 de persoane implicate, două au rămas la locul accidentului iar 81 de persoane au fost transportate la sediul primăriei din localitatea Hârşova”, a mai precizat ISU.

Știrea Inițială: 

Un autocar cu peste 80 de pasageri s-a răsturnat în localitatea Hârșova, din județul Constanța. Autoritățile au activat Planul Roșu de intervenție. In autovehicul se aflau 83 de cetățeni ucraineni, relatează dobrogea.tv.

Imediat după producerea accidentului autoritățile au activat  Planul Roșu de Intervenție. „La data de 9 octombrie, în jurul orei 21.00, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizaţi cu privire la fapul că, pe DN 2A, în apropierea oraşului Hârşova, s-a produs un accident rutier. Din primele informaţii reiese că accidentul ar fi fost cauzat de explozia cauciucului unui autocar care transporta aproximativ 80 de persoane. Şoferul ar fi pierdut controlul direcţiei, iar autocarul s-ar fi răsturnat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatele etilotest şi drugtest, rezultatele fiind negative. Din informaţiile existente până în prezent, cinci persoane ar fi fost rănite şi transportate la spital”, a transmis IPJ Constanța.

Printre cele cinci persoane care au fost rănite şi transportate la spital, se află un copil și o gravidă. Şoferul a fost testat cu aparatele etilotest şi drugtest, rezultatele fiind negative.

Reprezentanţii ISU Dobrogea au precizat că la locul accidentului s-au deplasat trei autospeciale de stingere, patru ambulanţe SMURD, două autospeciale de descarcerare şi două autospeciale pentru transport victime multiple din cadrul ISU Constanţa. Totodată, intervin şi şase ambulanţe aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

De asemenea, în sprijinul echipajelor din Constanţa se deplasează două echipaje SMURD B şi o autospecială de transport victime multiple de la ISU Ialomiţa, două echipaje SMURD B, o autospecială de transport victime multiple de la ISU Călăraşi şi o ambulanţă tot de la Călăraşi.

„Din informaţii primite la acest moment, nu ar fi persoane încarcerate. Toate cele 83 de persoane, pasageri ai autocarului, sunt în evaluare medicală la faţa locului”, a precizat Departamentul pentru Situaţii de Urgență.

C. B