3.7 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 20:38
No menu items!

Planul premierului pentru alegeri locale în siguranță: o nouă licitație pentru măști

spot_img

”Mă bazez că vom organiza licitația mai bine”, a afirmat premierul Ludovic Orban, joi, când a anuntat că Guvernul intenționează să cumpere măști pentru alegătorii care merg să voteze fără o acoperire pentru față. Întrebat despre costuri, Orban a răspuns: “Asta n-am de unde să vă spun, cât vom plăti pentru ele. O să plătim cel mai mic preț”. Deminitarul u a știut să răspundă nici ce alte măsuri concrete vor fi luate pentru evitarea răspândirii coronavirusului în cadrul secțiilor de votare.

Întrebat cât vor costa aceste măști și dacă vor putea fi cumpărate la timp, el a răspuns: “Asta n-am de unde să vă spun, cât vom plăti pentru ele. O să plătim cel mai mic preț. Ele vor fi achiziționate prin procedurile legale, în timp util, astfel încât să fie la dispoziția cetățenilor care nu vin cu masca de acasă”.
 
De asemenea, întrebat ce se întâmplă cu măştile care ar fi trebuit să ajungă la persoanele defavorizate, premierul a răspuns: “Aştept ca aceste măşti să ajungă cât mai repede posibil către cele 2,3 milioane de cetăţeni beneficiari. Faptul că a fost contestată licitaţia se datorează modului în care este făcută legislaţia. Mă bazez că vom organiza licitaţia mai bine”.

 

Declarațiile au fost făcute de premier la finalul unei ședințe cu ministerele Sănătății,  Interne și AEP, spunând că săptămâna viitoare ar urma că fie aprobat un ordin comun privind regulile de protecţie în campania electorală şi în ziua votării – 27 septembrie.

 

“Am discutat în detaliu amănunte legate de regulile care trebuie impuse în perioada următoare, de asemenea regulile de constituire a birourilor electorale, modul de organizare a votului, astfel încât să se păstreze distanţarea fizică. Am vorbit şi despre asigurarea dreptului de vot pentru cetăţenii care nu se pot deplasa, fie sunt în izolare la domiciliu, deoarece sunt pozitivi la coronavirus. Până mâine seară urmează să fie finalizat draftul comun al MAI, MS, AEP şi INSP. Îl voi trimite spre consultare către liderii celorlalte formaţiuni politice şi ne dorim ca la începutul săptămânii viitoare să fie adoptat ca ordin comun”, a adăugat Ludovic Orban.