16.9 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 21:54

Planul de alertă antiteroristă, menținut la nivel maxim la Paris. Suspecta de terorism, căutată în continuare

spot_img

Poliția franceză o caută în continuare pe Hayat Boumeddiene, presupusa concubină a lui Amedy Coulibaly, autorul luării de ostatici de vineri, de la magazinul din estul Parisului

atac-armat

Planul de alertă antiteroristă în regiunea pariziană, ridicat miercuri la nivelul cel mai ridicat, este menținut pentru următoarele săptămâni și va fi consolidat după atacurile din ultimele zile, a anunțat sâmbătă ministrul de interne francez Bernard Cazeneuve, citat de AFP.

Suntem expuși riscurilor, ținând cont de context. Este așadar important ca planul Vigipirate, al cărui nivel a fost ridicat în regiunea Ile-de-France și care face obiectul unor măsuri speciale în restul țării, să fie consolidat în cursul săptămânilor viitoare.

Bernard Cazeneuve
ministru de interne, Franta

Poliția franceză o caută în continuare pe Hayat Boumeddiene, presupusa concubină a lui Amedy Coulibaly, autorul luării de ostatici de vineri la un magazin din estul Parisului, în contextul în care rețeaua teroristă Al-Qaida în Peninsula Arabia (AQAP) a amenințat că va comite noi atacuri în Franța.