21.9 C
București
joi, 30 mai 2024 - 12:15
No menu items!

Plante care ne ajută la slăbire

spot_img

Plante care ne ajută la slăbire

Pentru a slăbi frumos, este important să adoptăm un stil de viață ordonat, un regim alimentar sănătos, sport și hidratare. Ceaiurile din plante ajută la detoxifierea organismului și ne protejează ficatul. Cele mai recomandate plante pentru a lupta cu kilogramele în plus sunt: senna, leuşteanul, sânziana, anasonul, ghimbirul, scorțișoara, piperul, nucșoara, muștarul, gingsengul, curcuma, cimbrul, chimenul, ardeiul iute și cele ce urmează…………….

Schinduful ajută digestia și scade nivelul colesterolului.

Lemnul dulce conține flavonoide cu rol antioxidant.

Coriandrul conține uleiuri volatile și tanini ce înlesnesc digestia.

Afinul este diuretic cu proprietăți astringent și scade zahărul din sânge.

Volbura are efect laxativ, favorizând eliminarea toxinelor pe cale intestinală.

Ienupărul şi păpădia acţionează la nivelul epiteliului renal, stimulând excreţia acidului uric, a clorurilor şi a apei; stimulează ficatul și purifică organismul.

Sunătoarea şi pătlagina protejează ficatul, metabolizează lipidele, neutralizează şi elimină substanţele nocive pentru organism.

Salvia stimuleaza secreţia biliară, contribuind la buna digestie a grăsimilor.

Seminţele de in induc senzaţia de saţietate şi reduc absorbţia grăsimilor.

Cicoarea şi spirulina scad apetitul, având și efect hipocolesterolemiant.

Ceaiul verde blochează asimilarea grăsimilor și alungă kilogramele nedorite. Conferă energie, reduce pofta de mâncare și stimulează metabolismul, favorizând arderea rapidă a grăsimilor.

Cătina conține vitamina C, substanțe minerale, flavonoide și uleiuri grase bogate în vitamina E, betacaroten și acizi grași esențiali.

Crușinul are efect laxativ prin detoxifiere intestinală, intensifică activitatea vezicii biliare și accelerează eliminarea sucului biliar în intestine.

Coada calului luptă împotriva celulitei, a vergeturilor, a ridurilor și a îmbătrânirii tenului. Ajută la refacerea structurală a țesuturilor în urma eliminării moleculelor grase, pentru stimularea reparațiilor celulare și intensificarea arderilor grăsimilor.

Socul are proprietăți sudorifice, diuretice și laxative, fiind util în curele de slăbire, datorită efectelor puternic detoxifiante și capacității sale de a mobiliza lipidele.

Urzica reprezintă un remediu în redobândirea siluetei, având efecte benefice la nivelul tubului digestiv, în imunitate, detoxifiere, combaterea unor afecțiuni, regenerare celulară, boli hepatice, îmbunătățind metabolismul hepatic.

Mesteacănul reface metabolismul lipidic, mobilizează grăsimile, intensifică arderile acestora, scade absorbția grăsimilor la nivel intestinal și colesterolul din sânge. Acționează la nivel intestinal cu efect detoxifiant și combate constipația.

C.N.