20.7 C
București
joi, 28 septembrie 2023 - 23:19
No menu items!

Plante care țin ţânţarii la distanță

spot_img

Anotimpul călduros aduce cu sine și o serie de inconveniente, iar unul dintre acestea este reprezentat de țânțari

 plante - anti tantari

Există însă, câteva plante anti țînțari, care sunt la fel de eficiente precum dispozitivele moderne.Iată câteva dintre acestea:

Condimentele. Cimbrul, busuiocul, mărarul, dar şi aromata mentă reprezintă o barieră de netrecut pentru ţânţari, aşa că este bine să le plantaţi în grădină sau în balcoane. În plus, dacă ai ghinionul să te muşte, frunzele de mentă frecate direct pe piele îţi vor uşura considerabil mâncărimile!

Regina nopţii şi garofiţele. Mirosul plăcut şi puternic al acestor plante nu este şi pe placul ţânţarilor, care nu se vor apropia prea mult de flori. Dacă aveţi un ghiveci cu garofiţe pe pervaz, puteţi ţine liniştiţi geamul deschis, deoarece ţânţarii nu se vor apropia.

Rozmarinul. Floricelele albastre ale rozmarinului nu îi lase pe ţânţari să se apropie, dar există şi un dezavantaj: atrag o mulţime de albine şi fluturi.

Gălbenelele. Pe lângă cunoscutele efecte terapeutice, gălbenelele conţin şi o substanţă nocivă pentru ţânţari. Flori colorate, care înfloresc o singură dată pe an, gălbenelele sunt o soluție ideală pentru că înlătură și gândacii.

Citronela. Această plantă este una dintre cele mai „faimoase” remedii anti-ţânţari. Citronela este un tip de iarbă cu o aromă extrem de puternică care ţine departe aceste insecte, ferindu-te de muşcături!

Muşcatele. Aceste plante cu flori frumos mirositoare funcţionează ca un scut împotriva ţânţarilor.

Lavanda. Floare firavă și frumoasă, cu un miros plăcut, lavanda este și o plantă anti-țănțari? Poți să o plantezi într-un ghiveci și să o ții chiar în inteiorul casei pentru că alungă și gândacii.

C.A.