5.6 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 7:33

Plângere penală pe numele ministrului Claudiu Năsui. Este acuzat de abuz în serviciu și atentat la interesele economiei naționale

spot_img

Consiliul de export al României a formulat o plângere penală pe numele ministrului economiei Claudiu Năsui pe care îl acuză de abuz în serviciu şi atentat la interesele economiei naţionale. El este acuzat că a blocat – fără un temei legal – Programul de Promovare a Exporturilor. Plângerea a fost înaintată Parchetului General.

“După 8 luni de insistente demersuri la toate autorităţile publice pentru intrarea în legalitate a conducerii MEAT (Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, n.r.), care a blocat – fără un temei legal – PPE 2021 (Programul de Promovare a Exporturilor), după eşuarea proiectului de OUG neprofesionist iniţiat de MEAT privind liberalizarea promovării exporturilor şi după ce la actuala rectificare bugetară MEAT nu a prevăzut nicio sumă pentru organizarea Pavilioanelor naţionale ale României la târgurile internaţionale, ieri (miercuri, 18 august 2021, n.r.) am înaintat la Parchetul General – în numele organizaţiilor patronale şi profesionale din Consiliul de Export al României – Plângerea penală împotriva ministrului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Năsui Claudiu”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de ANEIR.

Plângerea penală pe numele lui Claudiu Năsui include acuzații precum abuz în serviciu și atentat la interesele economiei naționale și ale exportatorilor.

Claudiu Năsui este acuzat de Consiliul de export al româniei că NU a prevăzut nicio sumă la actuala rectificare bugetară pentru organizarea pavilioanelor naționale ale României la târgurile internaționale – târguri unde exportatorii își prezintă ofertele de bunuri și servicii și încheie noi contracte de export.

Măsura ar fi condus la pierderi semnificative pentru firme.

În replică, reprezentanți ai Ministerului Economiei spun că programul era în fapt o schemă de mers în destinații de lux pe banii contribuabililor.

C.D.