21.4 C
București
vineri, 21 iunie 2024 - 7:40
No menu items!

Plângere penală împotriva ministrului culturii

spot_img

Sindicatul Liber RomâniaFilm a făcut plângere penală împotriva ministrului Culturii, Puiu Haşotti, acesta fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice şi contra intereselor persoanelor.

Sindicaliştii cer menţinerea salariului şi păstrarea locurilor de muncă. De asemenea, una din principalele revendicări se referă la stoparea procedurilor de trecere a unor cinematografe în subordinea autorităţilor locale.

R.A.D.E.F. „RomaniaFilm” este o companie constituită cu forma juridică de regie autonomă având ca principal obiect de activitate proiecția de filme cinematografice. Regia deține în administrare un mare număr de săli de cinematograf cu dependințele acestora. Imobilele și sălile propriu-zise aflate în administrare constituie obiect al proprietății private de stat.

Ministrul Culturii a anunțat că, în urma protestelor organizate de sindicatul Regiei, anulează ordinul prin care conducerea Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor (RADEF) România Film era revocată. De asemenea, susțin surse ministerial, va fi menținut numărul actual de salariați.

Sindicaliştii Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor (RADEF) România Film susţin că vor relua acţiunile de prostest în faţa Ministerului Culturii întrucât nu au ajuns la „nicio concluzie cu ministrul Haşotti”, a declarat preşedinta sindicatului, Maria Bikfalvi.

„Vom continua până când Ministerul Culturii va găsi o soluţie pentru ca noi să putem exista, să avem o conducere pe care să o intereseze într-adevăr ceea ce se întâmplă cu cinematografele din România”, a explicat preşedintele Sindicatului Liber „RomâniaFilm”.