5.3 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 18:10
No menu items!

Plângere disciplinară față de judecătoarele din dosarul „Kovesi vs. jurnaliști” pentru „gravă neglijență”

spot_img

Jurnaliştii Antena 3 şi Lumea Justiţiei Mihai Gâdea, Radu Tudor, Bianca Nae, Mugur Ciuvica şi Răzvan Savaliuc au depus la Inspecţia Judiciară plângere disciplinară împotriva judecătoarelor Marilena Panait şi Valentina Gheorghe de la Curtea de Apel Ploieşti, cele care dezbat dosarul deschis la plângerea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

După două cereri de strămutare admise de Înalta Curte în procesul „Kovesi vs. jurnalişti”, şi a treia curte de apel investită cu soluţionarea apelului persista în a respinge orice probe în apărare, deşi acestea sunt cu duiumul şi extrem de pertinente. S-a ajuns în situaţia ca trei instante consecutiv (CA Bucureşti, CĂ Piteşti şi CĂ Ploieşti) să nu admită nicio proba în apărare, deşi legea obliga la administrarea de probe.

Dincolo de abuzurile săvârşite în acest dosar de judecătorul fondului de la Tribunalul Bucureşti, care a acordat şefei DNA, fără probe şi fără a-şi motiva soluţia, daune de 60.000 euro, printr-o sentinţă pe care o calificăm drept o tentativă de asasinat economic, este vădită teamă judecătorilor din apel de a judeca corect acest dosar, pe bază de probe, scrie luju.ro.

Andrei Tudor