12.1 C
București
vineri, 14 mai 2021 - 4:45

Plajele Chacocente și La Flor, invadate de mii de broaște țestoase marine

spot_img

Țestoasele sosesc în număr mare doar pe nouă plaje din lume, iar dintre acestea, două se află în Nicaragua

 testoase plaja nicaragua

 

Un spectacol rezervat numai câtorva plaje din lume poate fi văzut în această perioadă în Nicaragua, unde mii de broaște țestoase ies din Oceanul Pacific pentru a-și depune ouăle, relatează duminică EFE.

Țestoasele sosesc în număr mare doar pe nouă plaje din lume, iar dintre acestea, două se află în Nicaragua, potrivit Ministerului Mediului și Resurselor Naturale (MARENA) al acestei țări.

Plajele nicaraguane preferate de țestoasele marine sunt Chacocente și La Flor. Fiecare dintre acestea poate primi până la 4.000 de țestoase într-o singură noapte, afirmă Carlos Mejía, director în cadrul MARENA.

Pe plaja La Flor, clasificată de MARENA ca Refugiu pentru Viața Sălbatică (Refugio de Vida Silvestre Playa La Flor), au ajuns, marți, 5.236 de țestoase.

Observarea acestui fenomen este permisă numai cu respectarea unor stricte norme de securitate și comportament, pentru că unele dintre broaștele țestoase care depun ouă în zonă, printre care broaștele țestoase marine Baula, cele mai mari, sunt pe cale de dispariție, potrivit administrației Refugiului pentru Viața Sălbatică Río Escalante-Chacocente.

Alterarea habitatului, poluarea și braconajul amenință mai mult decât prădătoarele, declară, pentru EFE, un fost director din cadrul MARENA, Milton Camacho.

C.A.