26 C
București
vineri, 29 septembrie 2023 - 19:48
No menu items!

Plagiatul lui Ponta este analizat cu legea în față

spot_img

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat luni că în cazul tezei de doctorat a premierului Victor Ponta va face doar ce prevede legea.

„De la Universitatea din Bucureşti am primit nu un raport, ci o scrisoare pe care rectorul a trimis-o către minister şi în care spune ce ce au făcut comisiile pe care rectorul le-a luat în considerare şi spune să iau măsurile care se impun, dar domnul rector ştie foarte bine că legea e una pentru toţi, şi eu nu voi face altceva decât ceea ce aceasta prevede”, a spus Andronescu.

La sfârşitul săptămânii trecute, rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, a anunţat că a transmis Ministerului Educaţiei cele două rapoarte referitoare la teza de doctorat a premierului Ponta care au fost realizate de Comisia de Etică a instituţiei de învăţământ superior şi de trei jurişti, alături de o scrisoare, în care i-a solicitat ministrului să ia măsurile legale care se impun.

La începutul lunii iunie, premierul Victor Ponta a fost acuzat de un corespondent al revistei britanice Nature că şi-a plagiat mare parte din lucrarea de doctorat. După analiza textului, s-a ajuns la concluzia că aproximativ o treime din doctorat a fost plagiată. Premierul a negat cu vehemenţă plagiatul spunând că, doar dacă va fi demonstrat de comisiile de specialitate, îşi va da demisia.

Întreg scandalul a izbucnit pe fundalul tensiunilor dintre președinție și premier, care își disputau întâietatea în cazul reprezentării politice externe, iar premierul a pus învinurile pe seama președintelui Traian Băsescu care ar fi încercat astfel să-l discrediteze. (S.S.)