12.4 C
București
marți, 20 aprilie 2021 - 18:50

Pivniceru: “Săptămâna viitoare – o nouă procedură de selecție a procurorilor șefi”

Pivniceru: "Săptămâna viitoare - o nouă procedură de selecție a procurorilor șefi"

Ministrul justiţiei, Mona Pivniceru, a anunţat, marţi, că săptămâna viitoare va fi declanşată o nouă procedură de selecţie a procurorului general şi a şefului Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Pivniceru a precizat că, potrivit calendarului, procedura de selecţie se poate întinde 135 de zile.”Actualei proceduri nu i s-a reproşat nimic, decât că a fost lipsită de transparenţă. Dacă transparenţă înseamnă prezenţa televiziunilor, o vom face aşa”, a spus ministrul justiţiei.

Întrebată dacă ea crede că se vor mai înscrie procurori în această procedură transparentă, Mona Pivniceru a spus că acest lucru nu mai depinde de ea. “Eu am să merg, am să vorbesc, dar dacă se vor înscrie este opţiunea fiecăruia”, a precizat ministrul justiţiei. Pivniceru a adăugat că numele celor doi procurori vor fi anunţate la încheierea procedurii de selecţie.

Preşedintele Traian Băsescu a respins vineri, 18 ianuarie, propunerile privind numirile lui Tiberiu-Mihail Niţu şi Ioan Irimie în funcţiile de procuror general al României şi, respectiv, de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), trimise de ministrul justiţiei, Mona Pivniceru.

R.D.