4.4 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 12:02
No menu items!

Pîslaru: Principala nemulţumire a celor din Educaţie este legată de termene, nu de principii

spot_img

Ministrul Muncii Dragoş Pîslaru a afirmat marți, după întâlnirea Consiliului Naţional Tripartit, că principala nemulţumire a sindicatelor din Educaţie este legată de termenele de la care ar urma să fie aplicate corecţiile financiare şi nu de principiile pe care le vizează ordonanţa privind salarizarea bugetarilor.

Declarații Pîslaru:

  • Principala nemulţumire a colegilor din Educaţie nu este legată de fondul problemei, de principiile pe care le-am respectat de la un cap la altul în tot acest proces.
  •  Problema lor e legată de termen. Ei ar fi vrut ca, aşa cum există la Sănătate o grilă care se aplică de la 1 august 2016, să existe şi la Educaţie. Noi am explicat motivele pentru care nu se poate acest lucru. Şi aş vrea să mai insist pe un lucru cheie şi anume că nu discutăm de creşteri procentuale.
  • În sectorul de Educaţie ceea ce facem este să eliminăm o lege specială dedicată sectorului de Educaţie – Legea 63 care era o lege anuală şi se proroga an de an – şi să o înlocuim cu un sistem care să facă un pas înainte spre legea salarizării unitare şi acest lucru, combinat cu faptul că punem accent pe debutanţi, pe partea de jos a sistemului, pe reaşezarea unor ierarhii funcţionale şi de vechime care nu mai erau respectate, este punctul cheie.

T.S.