16.1 C
București
marți, 30 mai 2023 - 6:40
No menu items!

Pisica de Borneo, una dintre cele mai rare feline din lume, surprinsă în imagini VIDEO

spot_img

pisica de borneo

Mai multe specii de feline rare și pe cale de dispariție, au fost surprinse în imagini pe insula Borneo, într-o parte a junglei amenințată de defrișări, a căror apariţie a fost o surpriză pentru cercetători, relatează Live Science.

Pisica de Borneo a fost filmată doar de câteva ori şi a fost fotografiată pentru prima dată în anul 2003, potrivit oamenilor de știință de la Societatea Zoologică din Londra (Zoological Society of London) și de la Colegiul Imperial din Londra (Imperial College London), cei care au amplasat camerele de fotografiat.

În aceeaşi zonă în care a fost găsită pisica de Borneo, în nordul insulei Borneo, au mai fost fotografiate alte patru specii de feline, și anume leopardul de Borneo (Neofelis diardi), pisica-leopard (Prionailurus bengalensis), pisica cu cap turtit (Prionailurus planiceps) şi pisica marmorată (Pardofelis marmorata). Trei dintre aceste specii sunt pe cale de dispariție, conform datelor IUCN (International Union for Conservation of Nature).

Oamenii de ştiinţă estimează că mai trăiesc în sălbăticie aproximativ 2500 de exemplare din aceste specii și că populaţia va scădea cu 20% în următorii 12 ani, din cauza defrişărilor din Borneo.

D.M.