7.8 C
București
luni, 4 martie 2024 - 0:30
No menu items!

Pippidi: Există grupuri de provocatori printre protestatari care vor intervenția în forță a jandarmilor

spot_img

Analistul Alina Mungiu-Pippidi afirmă că, printre protestatarii din Piața Victoriei există grupuri de provocatori, a căror „menire este să provoace intervenția în forță a jandarmilor”.

Pippidi şi-a exprimat, la Ştirile B1TV, îngrijorarea privind felul în care au ajuns protestele împotriva PSD, afirmând că vede în mulţimea un grup de persoane care doreşte doar să provoace incidente pentru a obţine o intevenţie în forţă a jandarmilor.

„Mă îngrijorează destul de mult ce văd în această seară, în ciuda faptului că protestele sunt destul de fireşti în această zonă, escaladarea în acest moment este foarte mare şi îmi aduce aminte de momentul nefericit de evenimente din 1990 care a fost exact anul de proteste şi în acelaşi timp anul de manipulări”, a spus, Pippidi.

Analistul consideră că „este o manifestare care are două grupuri de persoane, un grup de persoane, majoritatea, care sunt oameni foarte bine intenţionaţi şi pe bună dreptate neliniştiţi de ceea ce se întâmplă”.

În același timp există „un grup de oameni care sunt foarte provocatori”, spune Pippidi. „Aceşti oameni care se întind pe jos, care rup cordoanele, care dau gardurile care se pun în jur. Tare mă tem că o să facă ceea ce văd de 30 de ani, adică o să spargă geamuri, o să sară ferestre spre guvern, pentru că menirea lor este să provoace o intervenţie în forţă a jandarmilor. Ei vor o escaladare a răspunsului forţelor de ordine”, a afirmat Mungiu-Pippidi.

O.D.