Pink, desemnată Femeia Anului 2013 de revista Billboard

foto: billboard.com

Cântăreaţa Pink a fost desemnată Femeia Anului 2013, după ce a reuşit să ajungă pentru prima dată pe primul loc în topul Billboard al albumelor. “Am fost absolut șocată și surprinsă să aud că Billboard m-a numit Femeia Anului”, a declarat artista.

Artista americană, al cărei nume real este Alecia Moore, a debutat în anul 2000, când a înregistrat primul său album solo “Can’t Take Me Home”, album premiat de două ori cu discul de platină.

Pink și-a lansat cel de-al șaselea album din carieră  – “The Truth About Love” – în septembrie 2012. Albumul a avut parte de un mare succes cu piese precum “Blow Me (One Last Kiss)”, “Try”, “Just Give Me a Reason”,  “True Love”. Albumul i-a adus artistei și o nominalizare la premiile Grammy, la începutul anului 2013, la categoria “Best Pop Vocal Album”.  De asemenea, piesa “Just Give Me a Reason”, un duet cu unul dintre membrii trupei rock “Fun”, Nate Ruess, a ajuns la începutul anului 2013, pe primul loc în topul american al single-urilor (Billboard Hot 100).

“A fost un an incredibil şi sunt foarte recunoscătoare posturilor de radio care m-au sprijinit, dar şi fanilor, şi prietenilor şi tuturor acelor oameni incredibil de talentaţi cu care am avut norocul să lucrez la acest album”, a declarat cântăreața, într-un comunicat de presă.

Pink a vândut în cariera ei peste 40 de milioane de albume pe plan mondial şi peste 20 de milioane de single-uri în format digital, potrivit revistei Billboard. “Când ne-au parvenit cifrele de la jumătatea anului 2013, am constatat că Pink avea atât albumul, cât şi cântecul cu cele mai mari vânzări pentru o femeie în ultimul an şi un turneu mondial de mare succes, deja sold-out”, a declarat directorul editorial al revistei Billboard, Bill Werde.

Pink va primi trofeul  -Women in Music- la viitoarea gală Billboard care va avea loc anul acesta, pe 10 decembrie, la New York.

Katty Perry a fost cântăreața care a primit acest premiu în anul 2012. Printre câștigătoarele anterioare se numără artiste cunoscute precum Beyonce și Taylor Swift.

Daniela Marinescu

NICIUN COMENTARIU