27 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 13:52
No menu items!

Ping-pong cu șefia DNA Constanța. Procurorul „#rezist” Andrei Bodean, delegat pe funcție, după ce s-a retras din concurs

spot_img

Fostul candidat la șefia DNA, procurorul Andrei Bodean, de la structura teritorială Constanța, a fost delegat pe funcția de șef al acesteia, după ce a renunțat a se mai prezenta la concursul pentru acest post.

Andrei Bodean a fost delegat începând cu 1 octombrie și până la 31 martie 2019 ca procuror șef serviciu al structurii Teritoriale Constanța a Direcției Naționale Anticorupție.

În urmă cu o lună de zile, însă, postul de șef al DNA Constanța era scos la concurs de actuala conducere interimară a DNA alături de alte funcții de șefi de structuri teritoriale și servicii interne din DNA. Bodean se înscrisese la procedura de concurs care prevedea printre altele și obținerea unui aviz consultativ al Colegiului de Conducere al DNA.

Brusc, Andrei Bodean se retrage de pe lista procurorilor care obținuseră avizul consultativ al colegiului, aviz primit de toți ceilalți candidați pentru celelalte funcții scoase la concurs atunci.

Într-un răspuns trimis la o solicitare făcută de redacția Sursa Zilei, Biroul de Presă al DNA ne-a comunicat pe 17 septembrie că procurorul Andrei Bodean și-ar fi retras atunci candidatura pentru șefia DNA Constanța.

Două săptămâni mai târziu, pe 1 octombrie, așa după cum e public pe pagina de internet a DNA, Bodean nu mai avea nicio problemă să fie delegat șef la DNA Constanța.

Între timp, Andrei Bodean se înscrisese și la procedura demarată de ministrul justiției, Tudorel Toader, pentru desemnarea noului procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție. Proiectul de conducere propus de Bodean nu l-a satisfăcut pe ministru, acesta desemnând drept viitor procuror șef al DNA un al candidat, tot din Constanța, procurorul Adina Florea.

Pe lângă numărul mare de dosare instrumentate împotriva fostului primar Radu Mazăre și a fostului președinte al Consiliului Județean Constanța, Andrei Bodean s-a remarcat și printr-o atitudine de „procuror-sindicalist”, participând la Constanța la proteste care vizau schimbările legislative din sistemul de justiție.

Cristi Ciupercă