15.4 C
București
duminică, 16 mai 2021 - 6:36

Pilotul planorului dispărut, căutat cu drona în opt județe

spot_img

Pilotul planorului dispărut acum 6 zile este căutat cu peste 1.000 de angajați MAI şi voluntari, pe trasee din opt judeţe

MirceaCraciun

MAI a anunțat că în zona Întorsura Buzăului va fi folosită şi o dronă, iar un elicopter este pregătit pentru intervenţii în caz de nevoie sau pentru verificarea unor informaţii. Dronă performantă, pusă la dispoziția autorităților de către voluntari, poate face căutări pe arii mari, de aproximativ 50 de kilometri pătraţi, în mod programat. Ea va fi folosită miercuri, în zona Întorsura Buzăului, iar imaginile captate vor fi analizate la sol de către specialişti.

Potrivit MAI, la căutările pilotului planorului dispărut în 6 august participă peste 1.000 de pompieri, jandarmi, poliţişti, militari, salvamontişti şi voluntari, cu aproape 200 de mijloace de intervenţie, care vor merge pe trasee din judeţele Prahova, Argeş, Braşov, Vrancea, Buzău, Bacău, Covasna şi Harghita.

Marţi, echipele de căutare au parcurs 45 de trasee în zonă montană, iar elicopterul MAI a efectuat două misiuni de căutare în zona Vama Buzăului (Braşov) şi Comandău (Covasna), ultima fiind încheiată în jurul orei 20.30.

Mircea Crăciun, care a dispărut cu planorul în 6 august, după ce a decolat din Masivul Postăvarul, este considerat cel mai bun pilot de planor de distanţă din România, el pregătindu-se pentru a atinge un record mondial de 1.000 de kilometri în zbor liber. Planorul era închiriat de la o firmă din străinătate de către Mircea Crăciun, care îl testa pentru prima dată după asamblare.