15.4 C
București
vineri, 9 iunie 2023 - 6:36
No menu items!

Pilotul motoparapantei prăbușite la Comana, infectat cu bacterii intraspitacilești la “Bagdasar- Arseni”

spot_img

Pilotul motoparapantei care s-a prăbușit cu aproape zece zile în urmă la Comana a fost diagnosticat cu două bacterii intraspitaliceşti cu rezistenţă crescută la antibiotic. Starea lui Marian Cojocaru este gravă, iar soția acestuia – medicul Irina Cojocaru – a cerut Ministerului Sănătății transferarea pilotului la Viena, în încercarea de a evita o septicemie, care pare iminentă.

Irina Cojocaru a declarat, marți, la Antena 3, că soțul ei a fost diagnosticat, luni, în urma unor analize făcute la Institutul “Matei Balș”, cu Klebsiella pneumoniae şi Acinetobacter – bacterii intraspitaliceşti.

Situaţia e complicată. Am depus luni o cerere la Ministerul Sănătăţii pentru transfer urgent în afara ţării, deoarece riscurile cresc în fiecare minut„, a spus Irina Cojocaru.

Aceasta a deschis şi două conturi bancare în care cei care doresc să ajute la transferul pilotului Marian Cojocaru la Viena şi la continuarea tratamentului pot face donaţii:

  • RO87 BRMA 0501 0209 2760 0000 – RON
  • RO25 BRMA 0501 0209 2769 5400 – EUR

Ambele conturi sunt deschise la Banca Românească pe numele Irina-Valentina Cojocaru.

Marian Cojocaru, pilotul motoparantei care s-a prăbușit, pe 10 iulie, în Delta Neajlovului, în localitatea Comana, din județul Giurgiu a fost internat, imediat după accident, la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului „Bagdasar-Arseni”, din Capitală. Până la sfârşitul săptămânii trecute, el a fost intubat şi ventilat mecanic. Starea lui Marian Cojocaru continuă să fie gravă.

R.D.

foto: adevarul.ro