22.8 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 11:18
No menu items!

Pilotul de formula 1 Jules Bianchi a murit la 9 luni după accidentul de la Suzuka

spot_img

Pilotul de Formula 1 Jules Bianchi a încetat din viaţă, vineri seară, la Centrul Universitar din Nisa, la 25 de ani

_78204507_jules_bianchi_getty(16)

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, i-a adus un omagiu lui Jules Bianchi, subliniind că sportul francez a pierdut una dintre cele mai mari speranţe.

Mai mulţi piloţi şi foşti piloţi au transmis condoleanţe familiei lui Bianchi după decesul tânărului sportiv.

Jules s-a luptat până la capăt, aşa cum a făcut mereu, dar ieri, lupta lui a luat sfârşit. Durerea noastră este imensă şi nu poate fi descrisă în cuvinte.

comunicatul familiei

Familia a mai mulțumit personalului medical de la CHU din Nisa, care l-a îngrijit cu dragoste şi devotament și tuturor medicilor care s-au implicat în lupta dusă de el în cursul lunilor trecute.

De asemenea, mulţumim colegilor lui Jules, prietenilor săi, fanilor şi tuturor celor care şi-au arătat afecţiunea în această perioadă. Ei ne-au dat forţa să rezistăm în aceste momente teribile.

comunicatul familiei

Jules Bianchi s-a născut la 3 august 1989 la Nisa şi evolua în Formula 1 din 2012, când a condus monoposturile echipei Force India. Din 2013, Bianchi era pilot oficial al echipei Marussia.

La 5 octombrie 2014, la Suzuka, pe o pistă umedă, Bianchi a pierdut controlul volanului, iar monopostul său Marussia a ieşit în decor şi a lovit o automacara care îndepărta din zona pistei o altă maşină avariată. Francezul s-a lovit grav la cap şi de atunci era internat în spital în stare critică.